Ovaj zapečeni sir (ili Topeno sirenje kako ga mi u Makedoniji zovemo) idealno ide uz pivo ili belo vino i lepo društvo........
Sastojci
Broj osoba:
4 osobe
600 gr. feta sir
200 gr topivog sira (ja sam koristila Edamer)
200 gr. pečenica (može i pršuta, svinjski vrat, šunka, kulen)
200 gr. šampinjone
kečap
origano
Bešamel:
60 gr. margarin
3 kašike brašna
1/2 l. mlijeka
Priprema
1
Pripremite bešamel: rastopite margarin,dodajte brašno, pa promiješajtei propžite brašno. Dodajte hladno mlijeko i miješajte dok se sos ne zgusne.
2
Feta sir narežite na ploške. Polovinu od sira poredajte u keramičku posudu.
Prelijte sa polovinu od bešamela.
3 Zapečeni sir /slika/1087075/
Nad bešamela stavite šampinjone, pečenica, kečap,origano i listićem edamera.
4 Zapečeni sir /slika/1087079/
Poredite preostali feta sir, prelijte ga sa ostatkom bešamela i poklopite sa listićem edamer.
5 Zapečeni sir /slika/1087089/
Stavite u hladnu pećnicu i onda uključite na 250°C.
Pecite 30 minuta ili dok edamer ne dobije rumenu boju.
6 Zapečeni sir /slika/1087091/
Poslužite odma.
Sastojci
Broj osoba:
4 osobe
600 gr. feta sir
200 gr topivog sira (ja sam koristila Edamer)
200 gr. pečenica (može i pršuta, svinjski vrat, šunka, kulen)
200 gr. šampinjone
kečap
origano
Bešamel:
60 gr. margarin
3 kašike brašna
1/2 l. mlijeka
Priprema
1
Pripremite bešamel: rastopite margarin,dodajte brašno, pa promiješajtei propžite brašno. Dodajte hladno mlijeko i miješajte dok se sos ne zgusne.
2
Feta sir narežite na ploške. Polovinu od sira poredajte u keramičku posudu.
Prelijte sa polovinu od bešamela.
3 Zapečeni sir /slika/1087075/
Nad bešamela stavite šampinjone, pečenica, kečap,origano i listićem edamera.
4 Zapečeni sir /slika/1087079/
Poredite preostali feta sir, prelijte ga sa ostatkom bešamela i poklopite sa listićem edamer.
5 Zapečeni sir /slika/1087089/
Stavite u hladnu pećnicu i onda uključite na 250°C.
Pecite 30 minuta ili dok edamer ne dobije rumenu boju.
6 Zapečeni sir /slika/1087091/
Poslužite odma.
Zapečeni sir
4/
5
Oleh
admin