nedjelja, 3. svibnja 2015.

Fin, jednostavan, svjež, sočan.. KOLAČ OD SIRA


Sastojci

    Biskvitno tjesto
     3 jaja
     1 čaša šećera (čaše od jogurta - 180 g)
     1 čaša ulja
     1 kiselo vrhnje
     2 čaše brašna


     1 prašak za pecivo
    Nadjev od sira
     barem 500 g svježeg sira
     1 kiselo vrhnje
     6 žlica griza
     6 žlica šećera
     1/2 limuna - ribana korica
     2 jaja
     2 vanilin šećera
     po želji grožđica



Priprema


    Izmutiti jaja i šećer, dodavati ostale sastojke. Brašno i prašak za pecivo prosijati zajedno i dodati na kraju. Lagano umiješati.

    U protvan veličine cca 20x30 cm staviti papir za pečenje ili ga namazati maslacem i posuti brašnom. U protvan istresti 2/3 biskvitne mase.
    1

    Sastojke za sirnu smjesu lagano izmiješati i većom žlicom ili špatulom nanijeti na biskvitnu smjesu. Preko toga lagano razvući ostatak biskvitne mase. Ja uzmem jednu tupperware(tupave vara .. hahahaha ) plastičnu špatulu i njome lagano razvučem to tijesto odozgo. Ne mora to biti puno tijesta... uglavnom je to tanki, čak proziran sloj tijesta.



    Staviti u pećnicu na 200 stupnjeva oko pola sata, ovisno o pećnici. Provjeravati čačkalicom.

Posluživanje

Super je i hladan i topao... stvarno sočak, mekan... Znali smo u sirnu smjesu ubaciti i grožđice, ali mi je bolji bez njih.

Fin, jednostavan, svjež, sočan.. KOLAČ OD SIRA
4/ 5
Oleh