utorak, 15. rujna 2015.

VANIL KREM ŠTRUDLA OKUS KOJI SE NE ZABORAVLJA OVO JE FENONENALNO

Jako jednostavna, mirisljava i fina! Ukusom malo podseca na krempitu...


Sastojci

     500 gr kora
    za prvi fil:
     3 veca jaja
     3 kasike secera
     1 solja (2 dl) ulja
     pola solje psenicnog griza
     1 solja jogurta
     1 kesica praska za pecivo
    za drugi fil:
     1 l mleka
     9 kasika secera
     3 pudinga od vanile




Priprema


    Najpre skuvati puding u mleku i ostaviti da se malo prohladi (ne sasvim) uz povremeno mesanje kako se ne bi stvorila korica.

    Umutiti belanca sa secerom, dodati zumanca, ulje, griz, prasak za pecivo i jogurt.

    Prebrojati koliko imate kora i podeliti ih na cetiri dela, tako da dobijemo cetiri strudle. Ja sam slagala po cetiri kore (u pakovanju ih je bilo 16)

    Slagati kore - na prve tri staviti po tri, cetiri kasike prvog fila a na cetvrtu koru staviti topao puding i urolati. Tako uraditi i sa preostalim korama. 

    Strudle premazati ostatkom fila ili sa malo ulja i staviti u rernu da se ispeku, ja sam ih ispekla za  manje od 15 minuta na 180 stepeni.

    Sacekati da se prohladi, pa iseci i  posuti secerom u prahu.

Posluživanje
Strudla je prelepa kad je topla, a meni je jos lepsa kada se dobro ohladi jer me ukus podseca na krempitu. Brzo se priprema i moze doci u obzir i puding od cokolade ili nekog drugog ukusa, na primer karamel ili ko sta voli.



Izvor: coolinarika.com
VANIL KREM ŠTRUDLA OKUS KOJI SE NE ZABORAVLJA OVO JE FENONENALNO
4/ 5
Oleh