Najbolji pizza rolat koji sam pravila i probala. Recept je iz casopisa Hrana i vino i imam ga duuuugo, ali sam ga samo za nijansu korigovala!
Sastojci
8 kom gotovih kora za pitu
200 gr kecapa
450gr sunke
400gr kackavalja (ja sam koristila trapist)
300gr mariniranih sampinjona
1 casa kisele pavlake
2 kom jaja
origano
Priprema
1.
Poredjati 3 kore za pitu jedna na drugu, bez dodavanja ulja. Premazati trecu koru sa 100gr kecapa ( Ja stavljam ljuti kecap, ali to je stvar ukusa, mozete i blagi).
2.
Preko staviti jos jednu koru. Na nju narendati 300gr kackavalja.
3.
Preko staviti jos jednu koru. Na tu koru narendati 300 gr sunke. (Moze i neka salama, sta imate i volite)
4.
Preko stavite jos jednu koru i poredjajte 200 gr seckanih mariniranih sampinjona koje ste prethodno iscedili.
5.
Preko stavite jos jednu koru. Umutite dva jajeta i pavlaku i premazite ovu koru sa ovim filom, ali ostavite malo fila, oko 4 supene kasike za premazivanje rolata na kraju.
6.
Preko stavite jos jednu koru, a potom premazite sa 100gr kecapa, narendajte ostatak kackavalja, sunke i pospite ostatak mariniranih sampinjona.
7.
Uvijte filovane kore u rolat i prebacite ga sa obe ruke na pleh oblozen pek papirom. Ja koristim veliki pleh od rerne i stavljam rolat dijagonalno kako bi mogao da stane posto je veliki.
8.
Rolat premazite sa ostatkom fila od pavlake i jaja, narendajte malo kackavalja i pospite origano po ukusu!
9.
U zagrejanoj rerni na 200C pecite tacno pola sata!
10.
Ja ovaj rolat secem vreo, jer je odlican i ne cekam da se ohladi jer ga volim dok je jos vruc! Recept je jedno 100 puta do sada proveren, a rezultat je prazan pleh vec posle pola sata!
Izvor: coolinarika.com
Sastojci
8 kom gotovih kora za pitu
200 gr kecapa
450gr sunke
400gr kackavalja (ja sam koristila trapist)
300gr mariniranih sampinjona
1 casa kisele pavlake
2 kom jaja
origano
Priprema
1.
Poredjati 3 kore za pitu jedna na drugu, bez dodavanja ulja. Premazati trecu koru sa 100gr kecapa ( Ja stavljam ljuti kecap, ali to je stvar ukusa, mozete i blagi).
2.
Preko staviti jos jednu koru. Na nju narendati 300gr kackavalja.
3.
Preko staviti jos jednu koru. Na tu koru narendati 300 gr sunke. (Moze i neka salama, sta imate i volite)
4.
Preko stavite jos jednu koru i poredjajte 200 gr seckanih mariniranih sampinjona koje ste prethodno iscedili.
5.
Preko stavite jos jednu koru. Umutite dva jajeta i pavlaku i premazite ovu koru sa ovim filom, ali ostavite malo fila, oko 4 supene kasike za premazivanje rolata na kraju.
6.
Preko stavite jos jednu koru, a potom premazite sa 100gr kecapa, narendajte ostatak kackavalja, sunke i pospite ostatak mariniranih sampinjona.
7.
Uvijte filovane kore u rolat i prebacite ga sa obe ruke na pleh oblozen pek papirom. Ja koristim veliki pleh od rerne i stavljam rolat dijagonalno kako bi mogao da stane posto je veliki.
8.
Rolat premazite sa ostatkom fila od pavlake i jaja, narendajte malo kackavalja i pospite origano po ukusu!
9.
U zagrejanoj rerni na 200C pecite tacno pola sata!
10.
Ja ovaj rolat secem vreo, jer je odlican i ne cekam da se ohladi jer ga volim dok je jos vruc! Recept je jedno 100 puta do sada proveren, a rezultat je prazan pleh vec posle pola sata!
Izvor: coolinarika.com
Pizza rolat za samo 15 minuta !
4/
5
Oleh
admin