Sastojci:
-60 dag junetine od buta
-15 dag krušnih mrvica (prezli)
-3 jaja
-½ glavice češnjaka
-3 žlice kosanog peršina
-1 žlica Vegete Natur
-2 dcl bijelog vina
-sol, papar
-ulje za pohanje
Priprema:
Najprije pripremite sve potrebne namirnice
Zatim junetinu (u mom slučaju puretinu) narezati na tanke šnicle, posoliti i popapriti
Nakon toga svaki odrezak posipati mrvicama sa obje strane i lagano istući batićem za meso (važno je da su mrvice dobro utučene s obje strane u meso).
Panirati u razmućena jaja, pa opet u mrvice.
Na vrućem ulju pohati dok se ne napravi rumena korica.
Pohane odreske složiti u dublju posudu i dodati dvije-tri žlice ulja od pohanja, kosani češnjak, peršin i 1 žlicu Vegete Natur
Zaliti s vinom i toplom vodom da ih pokrijete (ja sam dolila tekućine do ruba šnicli jer su pureće šnicle mekše i brže gotove).
Jako je važno da se koristi kvalitetno vino, jer će tada i umak biti finiji – ja uvijek koristim istu vrstu vina za kuhanje i kasnije za piće.
Ostaviti da se kuha na laganoj vatri oko 45 minuta, tj. dok ne postanu mekane. (za pureće šnicle je potrebno manje vremena 20-tak minuta).
Gotove šnicle
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
LIČKE ŠNICLE - JEDNOSTAVNO NEODOLJIVE
4/
5
Oleh
admin