ponedjeljak, 27. srpnja 2015.

LEDENI VJETAR SA VOĆEM NAJUKUSNIJA VARIJANTA OVE PREKRASNE POSLASTICE ZA VRELO POPODNE


Nisam nigdje mogla naći recept za odgovarajući kalup pa sam se bacila na matematiku od recepta koji sam imala i nastao je ovaj ledeni vjetar. Recept je za kalup dimenzije 28x20.

Sastojci

    KORE
    12 bjelanjaka
    300 g šećera
    3 žlice octa
    ukupne sastojke podijeliti na 3 dijela,tj.za 3 kore

    KREMA
    12 žumanjaka
    2 pudinga od vanilije
    5 žlica brašna
    9 žlica šećera
    9 dcl mlijeka
    1 margarin za kolače
    i još
    2 banane
    4 kivija
    25 dkg jagoda
    500-700 ml slatkog vrhnja (izmutila sam 700 ml al nisam sve potrošila tako da ne znam točno koliko je otišlo,al sve ovisi koliko mažete šlagom tortu)



Priprema
    1.
    Istući 4 bjelanjka u čvrsti snijeg i postepeno dodavati 100 gšećera. Na kraju dodati žlicu octa. Smjesu istresti u kalup na papir za pečenje i peći tj.sušiti 40ak min (mi više volimo kad je kora onako spužvasta zato je ni ne sušim dugo)
    Tako 3 x
    2.
    U 7 dcl mlijeka staviti cijeli margarin i kuhati na vatri. Žumanjke, puding od vanilije, brašno i šećer razmutiti sa 2 dcl mlijeka i kad se margarin otopi a mlijeko počme kuhati, ukuhati puding-smjesu. Ostaviti da se malo prohladi.
    3.
    Izbiti šlag, a voće narezati na ploške.
    4.
    Slagati: KORA

                KREMA

                JAGODE

                ŠLAG

                KORA

                KREMA

                BANANE

                ŠLAG

                KORA

                KREMA

                KIVI

                ŠLAG
Ukrasiti ostatkom šlaga i voća.



Izvor: www.coolinarika.com
LEDENI VJETAR SA VOĆEM NAJUKUSNIJA VARIJANTA OVE PREKRASNE POSLASTICE ZA VRELO POPODNE
4/ 5
Oleh