SASTOJCI :
Za koru :
6 jaja,
6 kašika šećera,
6 kašika brašna,
4 kašike kakaa,
15o ml mleka,
15o ml ulja,
1 vanilin šećer,
1 prašak za pecivo,
4 kašike nesquika (po želji).
Za fil :
Beli :
2 pudinga od vanile,
7 kašika šećera,
7oo ml mleka,
1oog bele čokolade,
1oog maslaca,
Crni :
2 pudinga od čokolade,
7 kašika šećera,
7oo ml mleka,
1oog crne čokolade,
1oog maslaca.
PRIPREMA :
Odvojiti žumanca od belanaca.
Pomešati žumanca sa šećerom i vanilinim šećerom i mikserom sjediniti.
Dodati ulje i mleko i mutiti.
Pomešati brašno sa praškom za pecivo, kakaom i nesquikom.
Dodajte brašno u žumnaca i lepo sjedinite dok se ne razbiju grudvice.
Na kraju umutitte belanca sa malo soli dok ne dobijete čvrst šlag.
Lagano umešajte belanca u smesu za koru.
Koru pecite u zagrejanoj rerni na 18o c oko pola sata (čačkalicom proverite).
Ostavite da se kora ohladi oko 5 minuta.
Drškom od varjače izbodite rupice sa razmacima između njih.
Vratite biskvit u toplu rernu.
Puding skuvajte po standardnoj proceduri (skuvajte mleko, malo odvojite za puding, pomešajte sa šećerom i dodajte u provrelo mleko).
Kada počne da se zgušnjava dodajte izlomljenu čokoladu.
Sjedinite maslac sa pudingom.
Raspored pudinga nije toliko bitan, po volji vam, mada ja svakako predlažem da prvo stavite vanilu zbog lešeg izgleda.
Pola toplog pudinga rasporedite po kori.
Špatulom izravnjajte i lepo popunite rupice, slobodno pritisnite da bi bili sigurni da je sve popunjeno.
Zatim dodajte ostatak.
Preko prvog pudinga rasporedite drugi i špatulom ga izravnjajte.
Ostavite kolač da se ohladi prvo na sobnoj temperaturi pa ga tek onda stavite u frižider.
Ohlađen kolač pospite čokoladnim mrvicama u uživajte :).
Prijatno!
Izvor: http://milicinakuhinja.blogspot.com/
RUPIČASTI KOLAČ SA PUDINGOM
4/
5
Oleh
admin