subota, 25. srpnja 2015.

PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM


Ko kaže da moraju biti samo punjene mesom, mogu i krompirom. I budu odlične. Pretpostavljam da ima ovdje sličnih recepata,ali evo i moj nije viška.


Sastojci

6 kom paprika
6 kom krompira
po želji so/vegeta i mljeveni biber
malo sjeckanog lista peršuna
malo ulja
1 glavica crveni luk


Priprema

Uzeti paprike srednje veličine. Odrezati im vrh, očistiti od košpica i oprati i posušiti.

Ko voli ljuto, nek uzme ljute, a inače obično idu one normalne, one malo deblje.

Oguliti onoliko krompira koliko ima paprika otprilike. Izrendati na krupno rende ili isjeckati na kockice. Oprati u cjediljki i dobro iscijediti.

Dodati so/vegetu, sjeckani peršun i sve dobro izmiješati.

U ovaj recept ide i crveni luk isjeckan na sitno pa i to dodajte ako volite.

Posudu u kojoj ćete peći paprike namažite uljem i poredajte paprike. Samo malo dodajte vode.
Pecite na 250 C nekih 20-ak minuta, a onda smanjite na 200 C.
Peći dok ne porumeni s jedne strane, pa onda okrenuti da porumeni i s druge.

Posluživanje
Servirati sa pavlakom, bijelim sirom, dimljenim, paradajzom.
Prilog može biti i šnicla ili neko drugo meso.



Preuzeto sa: coolinarika.com
PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM
4/ 5
Oleh