Sastojci za biskvit:
6 jaja
2 kas.vrele vode
150 gsecera u prahu
60 g brasna
50 g mljevenih oraha
1 vanilija secer
Sastojci za fil:
400 ml mlijeka
1puding od vanilije
200 g maslaca
150 g šećera u prahu
2-3 banane
3-4 kas. čokoladnih mrvica
Za dekoraciju:
2 šlag kreme
2 kaš.eurokrema
3 kaš.mljevenih oraha
Priprema:
Pjenasto umutite žumanca sa 75 g šećera u prahu.
Dodajte 2 kaš. vrele vode i mutite dok se masa zgusne i postane blijedja.
Bjelanca umutite u čvrst snijeg, dodajte preostali šećer i vanilija šećer.
U umućena žumanca dodajte lagano brašno sa mljevenim orasima.
Postepeno dodavajte snijeg od bjelanaca i pažljivo promiješajte tijesto.
Pecite na pleh sa pekpapirom na 180 °C, 20 min.
Ispečenu koru odmah izručite na krpu , posutu šecerom i zarolajte u rolat.
Za fil skuhajte puding u 400 ml mlijeka i pustite da se ohladi na sobnu temp.
Da vam se nebi stvorila kora na pudingu prespite ga malo sa šećerom.
Omeksali maslac umutite sa šećerom u prahu , postepeno sjedinite sa pudingom.
U fil dodajte čokoladne mrvce i dobro promiješajte, ostavite ga 30 min u frižideru.
Razavijte krpu sa biskvitom i nanesite fil preko citavog biskvita.
Banane ogulite , odstranite im krajeve i posložite jednu do druge na vrhu biskvita.
Biskvit lagano urolajte i ukrasite šlag kremom, mljevenim orasima i rastopljenim eurokremom.
ROLAT SA BANANOM
4/
5
Oleh
admin