nedjelja, 3. svibnja 2015.

Bijela kraljica



Sastojci

    Kore
     10 bjeljanjaka
     200 g mljevenog šećera
     2 žlice jabučnog octa
    Fil
     10 žumanjaka
     200 g šećera
     1 vrećica praška za puding okus vanilije
     5 žlica gustina
     1 l mlijeka
     20 dag prženih mljevenih lješnjaka
     250 g maslaca ili margarina
     1 vanilin šećer
    Preko torte
      slatko vrhnje ili šlag





Priprema


    1.
    Izraditi snijeg od pet bjeljanjaka, 100 g šećera i žlice octa. Smjestu staviti u kalup za tortu u koji ste stavili papir za pečenje. Peći sat vremena na 150 stupnjeva.
    2.
    Napraviti dvije ovakve kore. Izgledaju visoke, ali će se spustiti dok se ohlade.
    3.
    Izraditi žumanjke, šećer, vanilin šećer, gustin i puding sa dva dl mlijeka, to ukuhati u ostalo mlijeko. Kada se ohladi dodati izraženi maslac ili margarin. Podijeliti na dva dijela. U jedan dio staviti lješnjake.
    4.
    Slagati: kora, fil s lješnjacima, kora, žuti fil.
    5.
    Cijelu tortu obložiti slatkim vrhnjem ili šlagom.



Izvor: coolinarika.com
Bijela kraljica
4/ 5
Oleh