Meni možda najdraže punjenje za palačinke kao toplo predjelo ili glavno jelo, a obzirom na moju djecu, samoproglašene kritičare, ovo jelo sigurno spada u njihova omiljena.
Sastojci
Za palačinke
2 jaja
375 ml mlijeka
150 g oštrog brašna
50 g glatkog brašna
sol
Za nadjev
350 g šampinjona
8 šnita kuhane delikates šunke
60 g maslaca
Za bešamel (1/2 za nadjev i 1/2 za preljev)
60 g maslaca
2 žlice glatkog brašna
250 ml hladnog mlijeka
250 ml hladne pileće juhe
malo soli
malo muškatnog oraščića
200 g svježeg kravljeg sira
malo svježe mljevenog papra
1 vezica peršina
Za preljev
250 ml mlijeka
malo soli
3 žlice svježe izribanog parmezana
Priprema
Za palačinke:
Od navedenih sastojaka pjenjačom umutiti glatku smjesu za palačinke.
Smjesu ostaviti 30 minuta da odstoji.
Ispeći 8 malo debljih palačinki (promjer tave cca 24 cm)
Za bešamel:
Na 60 g maslaca svijetlo popržiti 2 žlice brašna i zaliti hladnim mlijekom i juhom, posoliti dodati malo muškatnog oraščića i miješati na laganoj vatri do vrenja.
Maknuti s vatre i dodati kravlji sir i nastaviti miješati dok se on potpuno ne otopi i sjedini s bešamelom. Popapriti i umiješati isjeckani peršin.
Smjesu podijeliti na dva podjednaka dijela (odokativno).
Za preljev:
U polovicu bešamel smjese umiješati 250 ml mlijeka, po potrebi još mrvicu posoliti i ostaviti sa strane.
Za nadjev:
Izrezati šampinjone na, ne prevelike, listiće i propirjati ih na maslacu dok sva tekućina koju su pustili ne ishlapi.
Malo ohladiti (da ne bude prevruće) i umiješati u drugu polovinu bešamel smjese.
Punjenje palačinki:
Na svaku palačinku staviti šnitu šunke, premazati smjesom od šampinjona i zarolati.
Palačinke izrezati na šnitice (rolice) oko 1, 5 cm debele.
Rolice na koso poslagati u veći vatrostalni pekač, preliti preljevom od druge polovice bešamel smjese, posuti ribanim parmezanom i staviti zapeći u zagrijanu pećnicu 20 minuta na 190°C.
Posluživanje
Poslužiti toplo s puno zelene salate.
Izvor: coolinarika.com
Punjene palačinke
4/
5
Oleh
admin