srijeda, 3. lipnja 2015.

Jagodobar kolač


Sastojci
Biskvit:
6 jaja
12 dkg brašna
12 dkg šećera
korica limuna
Krema:
2 dkg šećera
2 paketića želatine
40 dkg jagoda
4 dcl vrhnja za šlag Hole
2 dcl vode
limunov sok
2 preljeva za torte



Priprema
1.
Biskvit:
Odvojite žumanjke od bjelanjka i žumanjske pjenasto umutite s polovinom šećera. Bjelanjke sa ostatkom šećera istucite u čvrsti snijeg i dodajte smjesi žumanjka, zajedno sa limunovom koricom i brašnom.
Izlijte u protvanj (ili kalup za torte) i pecite 25 min na 170 stupnjeva.
2.
Krema:
Vodi dodajte limunov sok, šećer i želatinu, pa miješajući otopite na laganoj vatri. Kad se napola ohladi, dodajte sitno isjeckane jagode. Kad se krema počne stvrdnjavati pažljivo umiješajte Hole šlag.
Biskvit nakapajte sa malo mlijeka (može i liker od jagoda ako imate) i na njega stavite kremu. U hladnjaku držite neko vrijeme da se krema stisne.
U međuvremenu operite i prerežite jagode na pola. Kad je kolač ohlađen, na njega poslagati polovice jagoda i preliti sa preljevom za torte.



Izvor: coolinarika.com
Jagodobar kolač
4/ 5
Oleh