Biskvit:
6 bjelanjaka
6 žumanjaka
10 dkg šećera
20 dkg margarina-sobne temperature
3 jušne žlice kakaa
2 žlice brašna
1 pecivni prašak
Krema:
0.5 l vrhnja za šlag
20 dkg čokolade za kuhanje
10 dkg Dorina Jaffa čokolade
naribana korica jedne naranče
Priprema
Biskvit:
Pjenasto umutiti omekšali margarin sa šećerom,zatim dodati žumanjke i dobro izmiksati.U posebnoj zdjeli izmješati brašno,kakao i pecivni prašak,to lagano prosijati u smjesu od žumanjaka i izmješati.Na kraju lagano umješati snijeg od bjelanjaka(ručno):Biskvit staviti peči u zagrijanu pečnicu na 180 stupnjeva oko 15min.(provjeriti čačkalicom).
Krema:
Vrhnje zagrijati do vrenja te njime preliti izlomljene čokolade,dodati koricu od naranče i sve dobro izmješati da se čokolade otope.Vručom kremom preliti biskvit i ostaviti da se dobro ohladi i krema stisne.
Izvor: coolinarika.com
JAFFA UŽITAK
4/
5
Oleh
admin