subota, 16. svibnja 2015.

Najbolji biskvit za kolače i torte



Sastojci :

Šećer – 180 grama


Brašno – 200 grama
Prašak za pecivo – 1 kesica
Jaja – 5 komada
Voda – 5 kašika vode

Priprema :

 Jaja umutiti dok se ne dobije pjena,pa dodati 5 kašika vode i nastaviti miješati,zatim pomalo dodavati šećer uz neprekidno miješanje. Ovome dodati brašno koje  je prethodno pomiješano sa praškom za pecivoi umutiti pjenjačom dok smjesa ne postane kompaktna,odnosno ne sjedini se.
Dobijenu smjesu zatim istresti u kalup,na dno kalupa postavit papir za pečenje. Rernu zagrijati na 180 stepeni,te peći 25 minuta. Nakon toga koru izvaditi i ostaviti da se hladi,zatim isjeći po želji na 2-3 kore.


Vaš biskvit je gotov samo još da ubacite fil i torta ili kolači su spremni :)
Najbolji biskvit za kolače i torte
4/ 5
Oleh