ponedjeljak, 11. svibnja 2015.

Jogurt voćna torta- Savršena !



Sastojci

     200 g petit beure keksa
     160 g rastopljenog margarina
     1 vanilin šećer
     2 velike žlice meda
     1/2 l slatkog vrhnja
     2 tvrda jogurta
     4-5 velikih žlica šećera
     malo limunovog soka (može i bez)
     1 kremfix
     2 vrećice želatine
     voće (prema vlastitom izboru)
     1 vrećica crvenog preljeva za torte




Priprema

 
    Kekse samljeti i dodati im otopljeni margarin, vanilin šećer i med. Izmiješati!
    Utapkati u kalup za torte (26 cm).
    Tako pripremljeni biskvit ostaviti u hladnjaku da se stisne, a za to vrijeme pripremite fil.
    U dva tvrda jogurta dodati 4-5 žlica šećera, limunov sok (ako ne volite kiselkasti okus, bolje je bez), te 1 kremfix. Dobro promiješati!
    Istući slatko vrhnje!
    Na vatri rastopiti 2 vrećice želatine prema uputama na pakiranju.
    Mlaku želatinu uliti u jogurt i u to dodati šlag.
    Sve staviti na ohlađeni biskvit i hladiti par sati dok ne očvrsne.
    Na kraju dodati voće (najbolje je koristiti jgode, maline i sl. – može i zamrznuto koje prethodno treba odmrznuti i dobro ocijediti).
    Potom preliti s crvenim preljevom za torte koji pripremite isto tako prema uputama na pakiranju.
    Ponovno vratiti u hladnjak!



Izvor: coolinarika.com
Jogurt voćna torta- Savršena !
4/ 5
Oleh