ponedjeljak, 11. svibnja 2015.

Japanska torta

Ovu stvarno neobičnu i luckastu tortu mogu prirediti i manje vješti i pravi majstori. Ni jedne ni druge neće razotkriti, prve da ne umiju, a druge da su priredili nešto vrlo jednostavno, jer posve jednostavno baš i nije.



Sastojci

     400 g čokolade s rižom
     100-150 ml slatkog vrhnja
     250 g sira mascarponea
      korica limuna
     150 g višanja iz kompota light Podravka By Podravka
     1 Šlag krema vanilija Dolcela By Podravka
     2 Šlag kreme čokolada Dolcela By Podravka
     375 ml mlijeka
    Za ukrašavanje:
     1 Šlag krema vanilija Dolcela By Podravka
     125 ml mlijeka
     50 g čokolade za kuhanje





Priprema

    
    Čokoladu s rižom izlomite na komadiće i rastopite je na pari pazeći da ne zakipi. Dodajte slatko vrhnje i lagano promiješajte.
    
    Rastopljenu čokoladu ulijte u namašćen kalup za torte (ø 26 cm) i ostavite je barem 2 sata na hladnome mjestu da se stvrdne.
    
    Šlag kremu vanilin pripremite prema uputi na vrećici sa 125 ml hladnog mlijeka, umiješajte sir mascarpone i naribanu limunovu koricu.
    
    Polovicom kreme premažite ohlađenu čokoladnu podlogu, dodajte ocijeđene višnje, a zatim preostali dio kreme.
    
    Šlag kreme čokolada pripremite prema uputi na vrećici sa hladnim mlijekom i rasporedite ih na šlag kremu vanilin.
    
    Čokoladu za kuhanje rastopite na pari i nanesite je u tankom sloju na pek papir. Ohladite je, razlomite na veće komade i obložite njome vanjski rub torte.
    
    Vanilin šlag kremu pripremite na isti način kao i za nadjev te njome ukrasite tortu.

Višnje možete zamijeniti svježim malinama u sezoni.



Izvor: coolinarika.com
Japanska torta
4/ 5
Oleh