Ovu stvarno neobičnu i luckastu tortu mogu prirediti i manje vješti i pravi majstori. Ni jedne ni druge neće razotkriti, prve da ne umiju, a druge da su priredili nešto vrlo jednostavno, jer posve jednostavno baš i nije.
Priprema
Izvor: coolinarika.com
Sastojci
400 g čokolade s rižom
100-150 ml slatkog vrhnja
250 g sira mascarponea
korica limuna
150 g višanja iz kompota light Podravka By Podravka
1 Šlag krema vanilija Dolcela By Podravka
2 Šlag kreme čokolada Dolcela By Podravka
375 ml mlijeka
Za ukrašavanje:
1 Šlag krema vanilija Dolcela By Podravka
125 ml mlijeka
50 g čokolade za kuhanje
Priprema
Čokoladu s rižom izlomite na komadiće i rastopite je na pari pazeći da ne zakipi. Dodajte slatko vrhnje i lagano promiješajte.
Rastopljenu čokoladu ulijte u namašćen kalup za torte (ø 26 cm) i ostavite je barem 2 sata na hladnome mjestu da se stvrdne.
Šlag kremu vanilin pripremite prema uputi na vrećici sa 125 ml hladnog mlijeka, umiješajte sir mascarpone i naribanu limunovu koricu.
Polovicom kreme premažite ohlađenu čokoladnu podlogu, dodajte ocijeđene višnje, a zatim preostali dio kreme.
Šlag kreme čokolada pripremite prema uputi na vrećici sa hladnim mlijekom i rasporedite ih na šlag kremu vanilin.
Čokoladu za kuhanje rastopite na pari i nanesite je u tankom sloju na pek papir. Ohladite je, razlomite na veće komade i obložite njome vanjski rub torte.
Vanilin šlag kremu pripremite na isti način kao i za nadjev te njome ukrasite tortu.
Višnje možete zamijeniti svježim malinama u sezoni.
Izvor: coolinarika.com
Japanska torta
4/
5
Oleh
admin
