petak, 3. travnja 2015.

KOKOLINE:Brze nepecene kuglice bolje i od Rafaela


Ukusna slastica za koju vam ne treba puno vremena i truda, a oduševiće sve one koji je kušaju. Savršeno za praznike i porodična okupljanja.

Sastojci:

– 250 ml slatkog vrhnja ili vrhnja za šlag
– 100 g bijele čokolade
– 1 vanil sećer
– 1 puding od vanilie
– 100 g kokosa
– po želji šećer u prahu
– po želji bademi



Priprema:

Od 250 ml vrhnja odvojiti 50 ml. Vrhnje staviti kuhati a prah za puding izmiješati s odvojenih 50 ml vrhnja.

Kada vrhnje počne kuhati, smanjiti temperaturu na laganu, maknuti posudu s ploče i umiješati razmućeni puding. Miješati pjenjačom dok se zgusne (vrlo brzo se zgusne).

Skloniti s ploče i u vruću kremu umiješati van. šećer i nakidanu bijelu čokoladu, miješati dok se čokolada otopi.

Zatim dodati kokos i promiješati.

Probati kremu i po želji dodati malo šećera u prahu ako volite slađe.

Ja nisam koristila šećer, svi koji su probali bili su jako zadovoljni i rekli da je dovoljno slatko. Puno ljudi voli dosta slatko pa ako ste u toj skupini po želji dodajte malo šećera.

Kremu staviti u frižider oko 15 minuta, zatim oblkiovati male kuglice i uvaljati ih u kokos.

Po želji se može u svaku kuglicu staviti badem, tada su još finije i sličnije raffaelu.

Slobodno mogu stajati na sobnoj temp. cijeli dan, preko noći čuvati u frižideru.



Izvor: domacikolaci.net
KOKOLINE:Brze nepecene kuglice bolje i od Rafaela
4/ 5
Oleh