petak, 3. travnja 2015.

Kinder Bueno


RECEPT:
biskvit:
250g. sjeckani lješnjaka
10 bjelanjaka
15 kaš. šećera
1 žlica jabučnog octa
100g. nutele



Fil:
1,5l. mlijeka
10 kaš. brašna
10 žutanjaka
10 kaš. šećera
1 puding od vanilije
1 margarin
3 vanilin šećera
100g. čokolade za kuhanje
Fil skuhati i u hladno dodati margarin, kad se sjedini podjeliti na dva djela i u jedan dodati istopljenu čokoladu
na lim staviti masni papir, namazati ga margarinom i posuti lješnjacima.
umutiti bjelanjke i posuti po lješnjacima...peći sat vremena na 150 stupnjeva. kad bude gotovo, okrenuti na onu stranu gdje su lješnjaci, namazati nutelom i filovati kašikom, jedna kašika tamnog fila, jedna svjetlog.
istopit jednu čokoladu sa malo margarina i par kašika mlijeka, popuniti rupe između fila. gotov kolač ukrasiti šlagom i čokoladom:))))......u slast:)))
lim promjera 35 sa 30 cm
Kinder Bueno
4/ 5
Oleh