ponedjeljak, 23. ožujka 2015.

Salata od riže s tunom

Riječ je o meksičkoj salati od riže s preljevom od ulja, soka limete, senfa, crvene paprike, majoneze i soli.          



Sastojci

    120 g riže
      sol


     3 jaja
     2 žlice nasjeckanog celera
     160 g Eva tuna komada u biljnom ulju By Podravka
     300 g kiselih jabuka
    Za salatni preljev:
     4 žlice maslinova ulja
     3 žlice soka limete
     1 žličica Senfa estragon Podravka By Podravka
     2 žličice Slatke paprike mljevene Podravka By Podravka
     100 g majoneze light
      sol



Priprema

Vrijeme pripreme:
    30 min
Težina:
    Jednostavno

    1
    Rižu skuhajte u posoljenoj vodi, ocijedite i ohladite.
    2
    Jaja stavite u kipuću posoljenu vodu, kuhajte ih 10 minuta, oljuštite, ohladite i narežite.
    3
    Ohlađenoj riži dodajte celer, tunu, jaja i jabuke narezane na tanke štapiće.
    4
    Ulje, sok limete, senf, crvenu papriku, majonezu i sol dobro izmiješajte. Pripremljenu mješavinu prelijte preko riže i sve promiješajte.

Posluživanje

Poslužite dobro ohlađeno.
Savjet



Ovu ukusnu salatu možete pripremiti i dan ranije.

Salata od riže s tunom
4/ 5
Oleh