subota, 21. ožujka 2015.

PILEĆI SLOŽENAC

Neki dan sam vidio jedan recept,pa sam ja naredio svoju verziju i mogu vam reći sa su gosti bili jako zadovoljni,pa probajte i vi ..

         

Sastojci


     Kom. 4 Pilećih prsica
     Dcl. 1 Ulja
     Dkg. 40 Šampinjona
     Kom. 8 Krumpira (većih)
     Kom. 3-4 Lovorovog lista
     Dkg. 30 Mozzarelle
     Kom. 1 Vrhnje za kuhanje
     Kom. 1 Umak od gljiva
     Žlica 4-5 Naribanog parmezana
     Kom. 1 Žlica "Vegete"
     Začini Sol (2 žlice), bibera (žličica 1/3) , bosiljka (1 žlica)
     Žlica 4-5 Kukuruznog brašna
     Žlica 4 Usitnjenog peršina




Priprema


    1.
    Piletinu izrežite u šnicle,posolite,pobiberite i pospite sa "Vegetom" te ih složite u zdjelu i malo pouljite, te spremite u frižider jedno pola sata.
    2.
    Za to vrijeme krumpir narežite na tanje šnite.
    3.
    Posebno prodinstajte šampinjone,malo ih posolite i pobiberite i spremite na stranu.
    4.
    Krumpir stavite kuhati u posoljenu vodu sa listovoma lovora, a kad zakuha kuhajte ga samo 1o minuta, te izbacite vodu. (Krumpir će se još peći pola sata u pećnici)
    5.
    Šnicle prije friganja s jedne strane umočite u kukuruzno brašno,pa ih isfrigajte s obje strane i odmah slažite u protvan (pleh).
    6.
    Na meso stavite šampinjone,pospite sa peršinom i bosiljkom, pa na to .....
    7.
    stavite krumpir, na njega na šnitice narezanu mozzarellu i prelijte sa vrhnjem za kuhanje te stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva i pecite 30 minuta.
    Dok se krumpir peče načinite umak od gljiva i .....
    8.
    ...kad je složenac gotov, izrežite komad složenca, pospite ga friško naribanim parmezanom, a uz krumpir stavite na tanjur umak od gljiva, koji izvanredno paše uz jelo.
    Poslužite sa salatom po svom izboru.



Izvor: coolinarika.com
PILEĆI SLOŽENAC
4/ 5
Oleh