subota, 21. ožujka 2015.

Medaljoni sa kajmakom

Meko i mirisno testo koje uz kajmak daje skladan spoj ukusa .    

   

Sastojci

    testo
     400 gr brasna
     2 kasike kisele pavlake
     2 zumanca
     70 gr margarina
     1 mala kasika secera
     1 dl mleka
      so
      pola kvasca
    fil
     1 jaje
     3-4 kasike kajmaka
      susam




Priprema

 
    Kvasac otopiti sa malo mleka.U dublju posudu sjediniti brašno , šećer i so. Margarin omekšati pa umutiti sa žumancima i pavlakom i dodati u brašno.Dodati otopljeni kvasac i sve zamesiti sa mlakim mlekom da se dobije srednje tvrdo testo.Ostaviti na toplom da naraste.Naraslo testo izručiti na radnu površinu , premesiti ,  rastanjiti oklagijom i pomoću okrugle modle veličine čaše vaditi krugove i ređati u podmazani pleh.Na svaki krug pomoću male rakijske čaše praviti udubljenje i u njega staviti predhodno umućeno belance sa kajmakom.   Premazati medaljone umućenim žumancetom i posuti susamom.Rernu zagrejati na 250 stepeni i peći medaljone dok ne porumene



Izvor: coolinarika.com
Medaljoni sa kajmakom
4/ 5
Oleh