subota, 21. ožujka 2015.

Kokoline

Neodoljivo podsjećaju na raffaelo :)          




Sastojci

     250 ml slatkog vrhnja ili vrhnja za slag
     100 g bijele čokolade
     1 vanil sećer
     1 puding od vanilie
     100 g kokosa
      po želji šećer u prahu
      po želji bademi




Priprema


    1.
    Od 250 ml vrhnja odvojiti 50 ml.
    Vrhnje staviti kuhati a prah za puding izmiješati s odvojenih 50 ml vrhnja.
    2.
    Kada vrhnje počne kuhati, smanjiti temperaturu na laganu, maknuti posudu s ploče i umiješati razmućeni puding. Miješati pjenjačom dok se zgusne (vrlo brzo se zgusne).
    3.
    Skloniti s ploče i  u vruću kremu umiješati van. šećer i nakidanu bijelu čokoladu, miješati dok se čokolada otopi.
    Zatim dodati kokos i promiješati.
    Probati kremu i po želji dodati malo šećera u prahu ako  volite slađe.
    Ja nisam koristila šećer, svi koji su probali bili su jako zadovoljni i rekli da je dovoljno slatko.
    Puno ljudi voli dosta slatko pa ako ste u toj skupini po želji dodajte malo šećera.
    4.
    Kremu staviti u frižider oko 15 minuta, zatim oblkiovati male kuglice i uvaljati ih u kokos.
    Po želji se može u svaku kuglicu staviti badem, tada su još finije i sličnije raffaelu.
    Slobodno mgu stajati na sobnoj temp. cijeli dan, preko noći čuvati u frižideru.
    5.
    Od ove smjese dobila sam 34 kuglice, za više poduplati sve sastojke.



Izvor: coolinarika.com
Kokoline
4/ 5
Oleh