Sastojci
200 g kvalitetne bijele čokolade
85 g kokosovog mlijeka
150 g zaslađenog kondenziranog mlijeka
20 g maslaca
80 g kokosovog brašna
+ oko 300 g mliječne čokolade
Priprema
1.
Zagrijte kokosovo mlijeko pomiješano sa zaslađenim kondenziranim mlijekom skoro do vrenja.
U zdjelu stavite sitno nasjeckanu bijelu čokoladu. Prelijte je vrućim mlijekom i miješajte žlicom dok se potpuno ne istopi.
Umiješajte maslac, kad se maslac stopio sa smjesom dodajte i kokosovo brašno.
2.
Kad ste dobro sjedinili smjesu ostavite je da se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi, a po potrebi kasnije i u hladnjaku.
Premjestite smjesu u slastičarsku vrećicu s okruglim otvorom (ili obično plastičnu vrećicu kojoj odrežite vrh).
Oblikujte uz pomoć vrećice na komadu papira za pečenje ili plehu obloženom prozirnom folijom, prutiće veličine po želji.
Stavite ih u hladnjak na nekoliko sati ili još bolje preko noći, da se stisnu i malo prosuše.
3.
Otopite i temperirajte mliječnu čokoladu (UPUTE za temperiranje čokolade).
Uvaljajte oblikovane kokos prutiće u otopljenu čokoladu i stavljajte ih na papir za pečenje da se čokolada stegne. Ako ste čokoladu pravilno temperirali ona će se sama osušiti na sobnoj temperaturi bez potrebe da čokoladice poslije stavljate u hladnjak.
Čuvajte ih na suhom i ne previše toplom mjestu.
Izvor: coolinarika.com
Čokoladice s kokosom
4/
5
Oleh
admin