subota, 21. ožujka 2015.

Čokoladice s kokosom




Sastojci

     200 g kvalitetne bijele čokolade
     85 g kokosovog mlijeka
     150 g zaslađenog kondenziranog mlijeka
     20 g maslaca
      80 g kokosovog brašna
     + oko 300 g mliječne čokolade




Priprema


    1.
    Zagrijte kokosovo mlijeko pomiješano sa zaslađenim kondenziranim mlijekom skoro do vrenja.
    U zdjelu stavite sitno nasjeckanu bijelu čokoladu. Prelijte je vrućim mlijekom i miješajte žlicom dok se potpuno ne istopi.
    Umiješajte maslac, kad se maslac stopio sa smjesom dodajte i kokosovo brašno.
    2.
    Kad ste dobro sjedinili smjesu ostavite je da se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi, a po potrebi kasnije i u hladnjaku.
    Premjestite smjesu u slastičarsku vrećicu s okruglim otvorom (ili obično plastičnu vrećicu kojoj odrežite vrh).
    Oblikujte uz pomoć vrećice na komadu papira za pečenje ili plehu obloženom prozirnom folijom, prutiće veličine po želji.
    Stavite ih u hladnjak na nekoliko sati ili još bolje preko noći, da se stisnu i malo prosuše.
    3.
    Otopite i temperirajte mliječnu čokoladu (UPUTE za temperiranje čokolade).
    Uvaljajte oblikovane kokos prutiće u otopljenu čokoladu i stavljajte ih na papir za pečenje da se čokolada stegne. Ako ste čokoladu pravilno temperirali ona će se sama osušiti na sobnoj temperaturi bez potrebe da čokoladice poslije stavljate u hladnjak.
    Čuvajte ih na suhom i ne previše toplom mjestu.



Izvor: coolinarika.com
Čokoladice s kokosom
4/ 5
Oleh