srijeda, 9. rujna 2015.

SLANA ŠTRUDLA - LAHKO SE SPREMA A NESTANE ZA TREN - ZADOVOLJITI ĆE I IZBIRLJIVE



SASTOJCI
 2 solje mlijeka
 1 kasika secera
 5 solja brasna
 malo vise od pola solje ulja
 1 kesica kvasca
 1 manja kasika soli

Za filovanje
 500 gr sunke isjecene na listice
 300 gr mocarela sira
 malo origana
 jedno zumance za premazivanje

PRIPREMA
1. U ugrijano mlijeko staviti kvasac i kasiku secera pa ostaviti da se digne.

2. Kada je tijesto dovoljno odstojalo, podijeliti ga na tri kugle, pa rasklagijati svaku od njih i filovati sunkom i sirom, posuti malo origana , pa tijesto zamotati u strudlu, premazati zumancom i staviti da se pece.
3. Po vasem izboru od ovog tijesta mozete praviti jednu, dvije ili vise strudli. Vi rasporedite tijesto po vasoj zelji. Isto se odnosi i na fil, dakle mozete staviti vise ili manje sira i sunke.
4. Kada se kvasac digao dodati ulje, so i brasno i zamjesiti tijesto pa ostaviti da se digne.
Izvor: www.coolinarika.com
SLANA ŠTRUDLA - LAHKO SE SPREMA A NESTANE ZA TREN - ZADOVOLJITI ĆE I IZBIRLJIVE
4/ 5
Oleh