srijeda, 9. rujna 2015.

Mekana lenja pita



Sastojci
Testo:
3 jajeta
1 casa od 2dl jogurta
1 casa od 2dl ulja
1 casa od 2dl secera
2 case od 2dl brasna
1 kesica praska za pecivo
Fil:
1 kg narendanih jabuka
2 kasike ulja
1 kesica burbon vanilin secera
1/2 kesice cimeta
po zelji secera/ako su jabuke kisele/
po potrebi 2-3 kasike griza
prah secer


Priprema
1.
U sud za mucenje staviti jaja i secer
i mutiti dok se ne dobije lepa
penasta smesa. Dodati ulje,
jogurt i jos malo umutiti da se
sve sjedini. Dodati brasno sa
praskom za pecivo i lagano sjediniti
sve sastojke u mekano testo.
2.
U serpi na ulju izdinstati narendane jabuke,
ovo uraditi pre mucenja testa,
dodati secera po zelji, vanilin secer i cimet.
3.
Ukoliko je ova smesa retka dodati 2-3 kasike
griza da bi dobili gustinu fila.
4.
Rernu zagrejati na 200 stepeni.
U podmazan i brasnom posut pleh
staviti polovinu testa i peci ga 10 minuta
da se malo uhvati korica.
5.
Izvaditi pleh, rasporediti fil i prekriti
drugom polovinom testa.
Vratiti pleh u toplu rernu i peci
oko 40 minuta. Probati cackalicom po
sredini kolaca da li je dobro pecen.
Cackalica mora biti suva.
6.
Ohladiti kolac, iseci po zelji i posuti prah secerom po zelji.


Izvor: coolinarika.com
Mekana lenja pita
4/ 5
Oleh