srijeda, 22. srpnja 2015.

Skandinavska lepinja


Sastojci:

-1 kg krumpira
-1 luk
-1 svežanj peršina
-4 v.ž glatkoga brašna
-2 jaja
-1 m.ž soli
-papar
-ulje za prženje



Priprema:

Krumpire ogulite i krupnije naribajte.

Naribane ih stavite u cijedilo,pričekati da se iscijede pa ih posušiti s kuhinjskim papirom.

Luk oljuštiti i jako sitno nasjeckati.

U zdjeli pomiješati luk,brašno i peršinovo lišće(može naravno i bez peršina)..

Dodati jaja,sol i papar.

Na kraju dodati krumpir i dobro promiješati.

U velikoj teflonskoj tavi zagrijati malo ulja i gore stavljati žlicom smjesu od krumpira.

Ovu hrpicu žlicom ili lopaticom polagano oblikovati u lepinju.

Pržiti je oko 7 minuta,a zatim je preokrenuti i opet pržiti oko 7 minuta.

Na taj način ispržiti sve lepinje ,pa ih vaditi na papir da se upije višak masnoće.

Staviti na toplo -dok se sve lepinje ne ispeku,pa poslužiti tople.



Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Skandinavska lepinja
4/ 5
Oleh