Sastojci:
-1 kg krumpira
-1 luk
-1 svežanj peršina
-4 v.ž glatkoga brašna
-2 jaja
-1 m.ž soli
-papar
-ulje za prženje
Priprema:
Krumpire ogulite i krupnije naribajte.
Naribane ih stavite u cijedilo,pričekati da se iscijede pa ih posušiti s kuhinjskim papirom.
Luk oljuštiti i jako sitno nasjeckati.
U zdjeli pomiješati luk,brašno i peršinovo lišće(može naravno i bez peršina)..
Dodati jaja,sol i papar.
Na kraju dodati krumpir i dobro promiješati.
U velikoj teflonskoj tavi zagrijati malo ulja i gore stavljati žlicom smjesu od krumpira.
Ovu hrpicu žlicom ili lopaticom polagano oblikovati u lepinju.
Pržiti je oko 7 minuta,a zatim je preokrenuti i opet pržiti oko 7 minuta.
Na taj način ispržiti sve lepinje ,pa ih vaditi na papir da se upije višak masnoće.
Staviti na toplo -dok se sve lepinje ne ispeku,pa poslužiti tople.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Skandinavska lepinja
4/
5
Oleh
admin