srijeda, 22. srpnja 2015.

SAVRŠENE ŠAUM ROLNE


Ovo su šaum-rolne koje svake godine tradicionalno pravimo za slavu i uvijek nestanu nevjerovatnom brzinom sa tanjira :) Najbolje su kada su ohlađene !

Sastojci:

-1 pakovanje lisnatog testa
-125 g mrgarina/maslaca
-200 g šećera u prahu
-5-6 kašika gustina
-4 kom žumanca
-2 kesice vanil-šećera


Priprema:

1. Pakovanje lisnatog testa ostaviti na sobnoj temperaturi da se odledi i zatim razvući testo do debljine oko pola centimetra.Iseći testo na trake širine oko 1cm.

2. Trake od testa pažljivo namotati na kalup tako da se ivice malo preklapaju,kako nakon pečenja ne bi bilo rupa u testu.Takođe,krajeve traka učvrstiti prstom malo pokvašenim vodom.

3. Namotane rolnice od testa poređati u pleh i peći na 180 stepeni i pažljivo pratiti kada će porumeneti i izvaditi iz rerne ( vrlo brzo se ispeku, za 5-7 minuta )

4. Izrada žutog fila : Odvojiti 1 šolju mleka i u šolji razmutiti gustin.Preostalo mleko nasuti u šerpu sa duplim dnom (da bi se fil kuvao na pari ),dodati umućena žumanca i postepeno dodavati razmućeni gustin 8 kao kada se pravi puding )Kuvati na umerenoj temperaturi uz neprekidno dok se ne zgusne

5. Penasto umutiti 125 g margarina ili maslaca sa 200 g šećera i vanil-šećerom,pa sjediniti mikserom sa ohlađenim žutim filom.

6. Špricom puniti rolnice filom i potom ih uvaljati u šećer u prahu.

coolinarika.com
SAVRŠENE ŠAUM ROLNE
4/ 5
Oleh