Sastojci
Potrebno 1 lit mleka
400 gr šećera
40gr želatina u prahu
500 gr šlaga u prahu (belog)
350 ml kisele vode
200gr mlevenih orasa
200 gr crne čokolade
200 gr mlevene plazme
Priprema
1.
Mleko i šećer skuvati zajedno. Od tačke vrenja kuvati još 2-3 minute. Skinuti sa ringle i ostaviti oko sat vremena da se ohladi. Želatin razmutiti u malo vode, pa dodati u mleko i šećer. Ostaviti da se dobro ohladi. Kad se stegne treba da izgleda kao na slici.
2.
Dobro umutiti šlag sa kiselom vodom. U smesu od želatina polako dodavati šlag stalno muteći sa mikserom. Sve dobro sjediniti.
3.
Smesu podeliti na tri dela. U jedan dodati orase, u drugi keks, a u treći istopljenu čokoladu. Uzeti kalup i postaviti celofan u njega. Ređati: fil sa keksom-fil sa čokoladom-fil sa orasima
4.
Ostaviti u frižideru na par sati ili preko noći. Izvrnuti na tacnu i ukrasiti po želji. Kalup je 23x33cm. Torta je dosta visoka, vidi se na slici.
Izvor: coolinarika.com
Recept za Grčki sladoled koji sigurno uspijeva
4/
5
Oleh
admin