subota, 28. studenoga 2015.

SPECIJALITET SA PILETINOM ZA KOJIM SU SVI POLUDJELI: PILE U OMOTAČU OD VRHNJA


Hrskava kožica, a sočno meso…

Sastojci

1 žličica vegete
1/4 žličice čilija
1/4 žličice šarenog papra
1/4 žličice ružmarina
1/2 žličice crvene paprike
malo ulja za pećenje



Priprema
1.
Pile dobro operite, očistite od eventualnih dlačica, pa obrišite kuhinjskim ubrusom.
2.
U zdjelici pripremite marinadu na način da maslinovo ulje izmješate s čilijem, soli, šarenim krupno mljevenim paprom, crvenom slatkom paprikom, vegetom, usitnjenim ružmarinom. Dodajte mu kiselo vrhnje, dobro izmješajte.

3.
Pile obilno namažite sa svih strana marinadom, namažite i unutrašnjost pileta. Poklopite zdjelu s piletom i ostavite na hladnom dva sata kako bi pile poprimilo ukuse marinade.
4.
Prikladnu tepsiju namažite s uljem i stavite peći pile polegnuto na prsa. Pecite ga nekih sat do sat i 15 minuta na 200°C, ovisno o velićini pileta. Nakon 45 minuta pile okrenite i tako ga nastavite peći dok ne bude gotovo.
Posluživanje
Uz pile poslužite prilog po vašoj želji. Meni najviše odgovara lešo krumpir i zelena salata. Dobar vam tek!



coolinarika.com
SPECIJALITET SA PILETINOM ZA KOJIM SU SVI POLUDJELI: PILE U OMOTAČU OD VRHNJA
4/ 5
Oleh