nedjelja, 26. srpnja 2015.

NAJBOLJI RECEPT ZA DIZANO TIJESTO: Uz ovu provjerenu recepturu tijesto će vam SIGURNO uspjeti!


Kada znate zamijesiti dobro dizano tijesto, nijedna dizana poslastica više nije problem, a okus će zadovoljiti i najistančanija nepca.

Sastojci za tijesto svima su poznati, no ipak se dogodi da tijesto, pogotovo ono dizano, ponekad ne uspije. Receptura koju donosimo obogaćena je s nekoliko trikova koji jamče uspješnost pripreme dizanoga tijesta, temelja savršenih kiflica, peciva, kolača, što god da od njega planirate pripremiti. Pa krenimo!

Sastojci za tijesto:

1 kg mekog brašna
2 jušne žlice ulja
1 jušna žlica soli
1 kocka svježeg kvasca (varijanta: suhi kvasac)
1 čaša jogurta
2 jaja
2 jušne žlice šećera
4,5 dl mlijeka
1 paketić praška za pecivo



Priprema:

Izmiješajte malo (mlakog) mlijeka (ne svo predviđeno), šećer i kvasac. Sve namirnice i izmiješani kvas stavite potom u brašno. Rukom sve sastojke dobro izmiješajte kako biste dobili glatko tijesto. Ne trebate ga držati na toplom i ne trebate ga “lupati”. Stavite ga u hladnjak na dva sata. Želite li ga čuvati duže, zamotajte ga u prozirnu foliju – tako pakirano, tijesto u hladnjaku može stajati i dva tjedna. Od ovog tijesta možete raditi koji god kolač, peciva želite.

Dodatni savjeti:

– u prostoriji u kojoj pripremate tijesto ne smije biti hladno

– da bi se svježi kvasac bolje “aktivirao”, razmrvite ga u mlako mlijeko



Izvor: dnevno.hr
NAJBOLJI RECEPT ZA DIZANO TIJESTO: Uz ovu provjerenu recepturu tijesto će vam SIGURNO uspjeti!
4/ 5
Oleh