nedjelja, 12. srpnja 2015.

Ledo Lino


Sastojci
Za tijesto:
6 žumanjaka
300 g šećera
1 vrećica Vanilin šećera Dolcela By Podravka
150 ml ulja
250 ml mlijeka
400 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka
1 vrećica Praška za pecivo Dolcela By Podravka
6 bjelanjaka
Za kremu:
1,5 litra mlijeka
4 vrećice Pudinga vanilin Dolcela By Podravka
4 žlice Gussnela Dolcela By Podravka
150 g šećera
100 g maslaca
2 vrećice Šlag pjene Dolcela By Podravka
330 ml mlijeka
2 vrećice Šlagfixa Dolcela By Podravka
5 žlica čokolade u prahu
10 žlica tamne Lino lade duo By Podravka
10 kapi arome lješnjaka
10 žlica bijele Lino lade duo By Podravka
Za ukrašavanje:
100-150 g lješnjaka
1 žlica maslaca



Priprema
1.
Za tijesto umutite žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte ulje i mlijeko te prosijano brašno s praškom za pecivo. Lagano umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka.
2.
Izlijte u namašćen i pobrašnjen lim za pečenje (najveći lim) i pecite u pećnici zagrijanoj na 190°C dok ne dobijete zlatnosmećkastu boju.
3.
Skuhajte kremu od mlijeka, pudinga, Gussnela i šećera.
4.
U kremu umiješajte maslac i pripremljenu šlag pjenu, tučenu s mlijekom i šlag fixom.
5.
Podijelite kremu na pola, u jednu polovicu dodajte čokoladu u prahu i tamnu Linoladu, dok u drugu polovicu dodajte aromu lješnjaka i svijetlu Linoladu.
6.
Pečeni biskvit prerežite na pola (uzdužno) i filajte s tamnom kremom, poklopite gornjim dijelom biskvita i namažite sa svijetlom kremom.
7.
Posipajte lješnjacima narezanim na listiće i popečenim na malo maslaca.
8.
Stavite u hladnjak da odstoji, najbolje preko noći.
Posluživanje
Narežite na kocke i uživajte.



Izvor: coolinarika.com
Ledo Lino
4/ 5
Oleh