četvrtak, 16. srpnja 2015.

KROASAN TORTA


Potrebno:
300g Plazma keksa (u komadu)
200g Eurokrema
2 pudinga od vanile
9 kašika brašna
9 kašika šećera
1 l mleka
2 žumanceta
100g čokolade za kuvanje
1 velilka kesa mini kroasana od čokolade + jedna mala (ili 3 male kese)
250g margarina
200g šlaga
200ml soka od pomorandže (ili Fante)



Priprema:

Pomešati brašno sa praškom za puding. Umutiti žumanca sa mlekom i šećerom. Polako uliti smesu u brašno (sa pudingom) Sve dobro izmešati i kuvati na laganoj vatri. Pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. Umutiti 250g margarina i dodati ohlađenom filu. Umutiti mikserom. Smesu podeliti na dva dela i u jedan deo dodati 100g rastopljene čokolade za kuvanje. A Sada mali trik moje strine. Strina LJilja je u stvari suprugova strina, ali je volim kao svoju- pa je tako i zovem :-) Podlogu na koji se ređa keks poprskati vodom. Vodu istresti i posuti podlogu kristal šećerom. Na ovaj način keks se neće zalepiti za podlogu i lako se vade uredni parčići!



Izvor: cool1inarika.com
KROASAN TORTA
4/ 5
Oleh