četvrtak, 11. lipnja 2015.

ZAPEČENA PILETINA


Potrebno:

1 kg belog krompira
1 dl mleka
40 g putera
400 g pilećeg belog mesa
400 g šampinjona
1 kašika senfa, ulje
2 dl pavlake
3 dl pavlake za kuvanje
150 g kačkavalja
mešavina začina



Priprema:

1. Krompir oguliti i iseći na kocke pa ga obariti u slanoj vodi. Potom ga ispasirati i sjediniti sa puterom, mlekom i začinima po ukusu.
2. Piletinu iseći na kocke, a šampinjone na listove. Na vrelom ulju pržiti prvo šampinjone dok ne porumene, a zatim ih izvaditi, staviti piletinu pa i nju pržiti dok ne porumeni.
3. Prženu piletinu i šampinjone sjediniti te dodati senf, pavlaku i začine po ukusu i promešati.

4. U nauljenu vatrostalnu činiju sipati pire krompir i poravnati. Preko krompira rasporediti smesu od piletine i šampinjona, preliti pavlakom za kuvanje i posuti rendanim kačkavaljem. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ˚C dok ne porumeni. PRIJATNO
ZAPEČENA PILETINA
4/ 5
Oleh