utorak, 9. lipnja 2015.

PRINCES KROFNE


Sastojci:

Testo:

 500 ml. vode
 150 ml. ulja
 300 gr. brašna
 prstohvat  soli
 6 krupnih jaja

Za krem :    

 800 ml. mleka
 1 čaša slatke pavlake
 4 žumanca
 6 kašika gustina
 8 kašika šećera
 1 kašika vanila ekstrakta
 100 gr. maslaca





Priprema :

 Vodu, ulje i malo soli prokuvajte. Postepeno dodajte brašno, a masu sve vreme možete mešati mikserom dok se ne zgusne.
 Skinite sa vatre i dodajte jedno po jedno jaje. Sada smesu mešajte mikserom/žicama za testo. Ostavite testo da se ohladi.
 Zagrejte rernu na 220 stepeni. Špricem ili kašikicom pravite krofnice  ali nemojte da budu prevelike jer testo dosta naraste tokom pečenja. Stavite krofnice da se peku prvo 10 minuta na 220 stepeni a onda još oko 20 minuta na 180. Krofnice treba da budu hrskave i šupljikave unutra.
 Od litre mleka odvojite 1,5 dl, a ostatak stavite da se kuva sa 4 kašike šećera. Umutite posebno žumanca, gustin, ostatak šećera i vanilu sa 1,5 dl mleka. U smesu dodajte jednu šolju mleka koje je prokuvalo, izmešajte pa vratite u kipuće mleko. Kuvajte 2 -3 minuta  neprestano mešajući, sklonite sa vatre pa dodajte maslac i dobro izmešajte. Ostavite da se krem skroz ohladi i stegne.
 Hladnim krofnicama odsecite vrhove, punite ih kremom, vratite vrhove i pospite ih šećerom u prahu.



Izvor: receptizakolace.rs
PRINCES KROFNE
4/ 5
Oleh