ponedjeljak, 22. lipnja 2015.

Piletina sa sezamom


Sastojci  4 – 6 osoba
800 g fileta pilećih prsa
limunov sok
2 žlice umaka od soje
1 žlica Vegete By Podravka
ulje za prženje
Za paniranje:
brašno
2-3 jaja
sol
Crni papar mljeveni Podravka By Podravka
300 g sjemenki sezama
2 žlice Krušnih mrvica



Priprema
1.
Piletinu narežite na krupnije trake. Pokapajte ih limunovim sokom i umakom od soje te pospite Vegetom. Ostavite da malo odstoje.
2.
Uvaljajte ih u brašno, zatim umočite u razmućena, malo posljena i popaprena jaja, a na kraju ih uvaljajte u mješavinu sezama i krušnih mrvica.
3.
Stavite ih pržiti u duboko vruće ulje, na umjerenu temperaturu, dok ne poprime zlatnožutu boju.
4.
Izvadite ih na upijajući papir.

Posluživanje
Piletinu sa sezamom možete poslužiti toplu ili hladnu uz salate po želji te s raznim umacima, kao npr. tartarom.
Savjet
Sezam možete zamijeniti nasjeckanim bademima.


Izvor: coolinarika.com
Piletina sa sezamom
4/ 5
Oleh