ponedjeljak, 22. lipnja 2015.

Ćufte


Sastojci

1 kg miješanog mljevenog mesa
2 glavice luka
2 žlice špeka (slanine, pancete)
2 jaja
2 žlice kosanog peršina
1 dl mineralne vode
28 gr soli i vegete
2-3 navrška noža papra
150 gr oprane riže
1-2 žličice crvene paprike
Umak
1/2 l pasirane rajčice
2-3 žlice koncentrata rajčice
2 žlice brašna
1,5 - 2 l vode (ili temeljca)
sol, papar
1-2 žličice crvene paprike
2-3 žličice šećera
1 list lovora
malo bosiljka (sušeni ili svježi)
3-4 kriške svježe paprike
par češnji češnjaka po vlastitom ukusu



Priprema
1.
Izdinstajte luk i špek s malo soli
2.
Umutite jaja začine, meso, luk, opranu rižu (sastojke za ćufte)
3.
Na malo ulja zapržite brašno, zatim crvenu papriku, koncentrat rajčice
4.
Podlijte sa sokom rajčice, začinite, dodajte sastojke za umak, te dodajte vode po ukusu…
5.
Oblikujte ćufte veličine po želji i stavljajte u kipući umak…
Krčkajte cca 1 h  ...
6.
Nakon nekoliko stotina komada možete i eksprimetirati
možete ih i kratko propržiti na tavi prije dodavanja u umak kao Lilly Cool
7.
Dodajte po ukusu malo češnjaka u umak
možete dodati i malo origana
8.
Uspjeh zajamčen ....
9.
ja najčešće dodam komadić kože opranog i namočenog dimljenog mesa (špeka) ili pršuta kao u sarmu ….



Izvor: coolinarika.com
Ćufte
4/ 5
Oleh