utorak, 9. lipnja 2015.

PARMIDJANO


Sastojci
500 g kora za lazanje
150 g praske sunke
150 g suvog vrata
250 g Gaude
2 jajeta
200 ml kisele pavlake
100 g kecapa
2 kasike rendanog parmezana
po potrebi so, voda za kuvanje kora za lazanje
po ukusu origano



Priprema
1.
Najpre skuvati kore za lazanje,
a potom ih nakratko potopiti u
hladnu vodu. Kore dobro prosusiti.
2.
Umutiti jaja s kiselom pavlakom, malo
posoliti i dodati parmezan.
3.
Prosusenu koru premazati prelivom
od jaja i pavlake, preko staviti
prasku sunku, suvi vrat i list Gaude,
saviti u rolnicu i sloziti u vatrostalnu
posudu. Tako uraditi sa svim korama.
4.
Rolnice preliti preostalim filom sa
jajima, zatim kecapom i na kraju narendanom
Gaudom.
Na kraju posuti origanom i peci u
zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.
5.
Kupujem domace kore za lazanje,samo ih malo
spustim u kipucu vodu i odmah vadim i susim na platnenoj krpi.



Izvor: coolinarika.com
PARMIDJANO
4/ 5
Oleh