petak, 12. lipnja 2015.

NEBESKI KOLAČ


Sastojci




biskvit
 6 kom bjelanjaka
6 žlica šećera
4 žlice brašna
14 žlica kokosovog brašna
nadjev od višanja

 680 g višanja (iliti 1 tegla)
1 paketić pudinga od vanilije
3 žlicešećera

krema

 2 paketića pudinga od vanilije
4 žlice šećera
750 ml mlijeka
500 ml vrhnja za šlag
čokoladna glazura
 100 g čokolade za kuhanje
50 g maslaca (ili margarina)



Priprema
1
za biskvit dobro istući bjelanjke, zatim dodati šećer, pa postepeno, na najmanjoj frzini miksera brašno i kokos. pažljivo rasporediti po pomašćenoj i pobrašnjenoj tepsiji (velika od rerne) i peći 15-20 min. na 180 stupnjeva.
2
teglicu višanja ocijediti, u soku ukuhati puding i šećer, te dodati višnje, pustiti da provrije, skinuti sa vatre i preliti preko ohlađenog biskvita.
3
skuhati puding od vanilije (+šećer), ohladiti i u hladno dodati prethodno umućen šlag, te premazati ohlađen kolač.
4
čokoladu i maslac (margarin) polako otopiti na laganoj vatri i premazati kolač, ohladiti, rezati i uživati u čaroliji laganog i osvježavajućeg okusa :-))
5
***kolač sam pravila onako, ‘iz glave’, i prvotna zamisao za kremu je bila da na pari izlupam žumanjke, ukuham 1 puding, pa onda sve zajedno pomiješam sa šlagom, ali u nedostatku vremena sam žumanjke ostavila sa strane i sve radila samo sa pudingom (žumanjci su poslužili za premazivanje slanih kiflica :-)) *



Coolinarika.com
NEBESKI KOLAČ
4/ 5
Oleh