petak, 19. lipnja 2015.

LAKA I BRZA PRIPREMA IDEALNA VEČERA I KAD SE OHLADI: PITULJICE


Vecina od nas zna za ovo tradicionalno jelo u Sumadiji, ali za one koje bi ipak probale sledi recept sa tacnim merama

Sastojci
500 g tankih kora za pitu
250 g punomasnog sira
2 jajeta
malo ulja
i jos oko 1 dl ulja za przenje



Priprema

Umutiti jaja sa sirom u penastu masu.
Ako nije dovoljno kompaktna i spremna za
premazivanje kora, dodati malo ulja.
2.
Kore za pitu preseci po duzini na pola i filovati ih.
3.
Premazati koru celom duzinom filom od sira,
saviti krajeve da ne curi fil i smotati kao rolnicu.
4.
Zagrejati ulje i prziti pituljice sa obe strane da budu rumene.
Posluziti uz jogurt.



www.coolinarika.com
LAKA I BRZA PRIPREMA IDEALNA VEČERA I KAD SE OHLADI: PITULJICE
4/ 5
Oleh