nedjelja, 7. lipnja 2015.

Grašak varivo s piletinom


Sastojci  4 osobe
Za varivo
500 g graška (može smrznutog)
1 srednji luk
1-2 kom mladog luka
1-2 kom mladog češnjaka
1 kom pilećih prsa
1-2 žlice nasjeckanog peršina
1-2 žlice sjeckanog kopra ili komorača
1 žlica vegete
sol i papar
Za noklice
1 jaje
4-5 žlica oštrog brašna
prstohvat soli



Priprema

Na maslinovom ulju popržiti nasjeckani luk, nasjeckani mladi luk i nasjeckani mladi češnjak (nasjeckati i zeleni dio). Dodati na kockice narezana pileća prsa i malo ih popržiti. Zatim dodati grašak i pileći temeljac (ako imate) ili vode po potrebi (već kakvu gustoću variva želite). Dodati vegetu, nasjeckani peršin i kopar.Posoliti i popapriti i kuhati dok grašak nije kuhan. U međuvremenu napraviti smjesu za noklece od jaja, soli i onoliko brašna koliko je potrebno da se dobije žitka smjesa. Na kraju ukuhati manje ili veće noklice, već kako vam drago ( žličicom ih spuštati u kipuće varivo). Kad noklice isplivaju gotove su, a s njima i varivo .



Izvor: coolinarika.com
Grašak varivo s piletinom
4/ 5
Oleh