Sastojci 8 osoba
25 dag maslaca
30 dag šećera
6 kom jaja
1 vrećica vanilin šećera ili nekoliko kapi ekstrakta vanile
13 dag brašna
25 dag 60% plemenite čokolade ( ja sam koristila 70%)
Priprema
1.
Maslac pjenasto izmješajte s šećerom, dodajte 6 jaja (ne odvajati), miksajte, dodajte vanilin šećer, brašno, te otopljenu čokoladu za kuhanje.
2.
Dobro namastiti i pobrašniti kalupe za souffle , žlicom staviti smjesu u njih i peći na 200°C, (pećnica mora biti unaprijed zagrijana) točno 11 minuta. Ako imate metalne kalupe za muffine, smanjite vrijeme pečenja na 9 ili 10 minuta.
3.
Pečene ostaviti u kalupu , točno 2 minute na rešetki, onda lagano nožićem odvojiti smjesu od stijenki kalupa, te izručiti na desertni tanjurić.
Izvor: coolinarika.com
Čokoladni tekući kolač
4/
5
Oleh
admin