nedjelja, 7. lipnja 2015.

BRZINSKA POGACA (KAJZERICE)


Sastojci

     1 kg. brasno
     2 kasicice suhi vasac
     200 ml. voda
     5 zlice kiselo mleko
     150 ml. mleko
     2 kasicice sol
     1 zlica secer
     nepuna kasicica prasak za pecivo
     200 ml. ulje
     za premaz
     1 kom. jaje
     susam





Priprema
1.
Mleko promesajte sa kiselo mleko i zagrejte da bude mlako
2.
Dodajte kvasac i zlicu secer i ostavite da nadodje
3.
Brasno promesajte sa solom i praskom za pecivo i napravite udubljenje u sredini
4.
Dodajte ulje, nadosli kvasac i polako dodavajuci mlaku vodu zamjesite glatko mekano testo
5.
Pec zagrejte na 80 stupnjeva pa islucite
6.
Testo premazite uljem pa prekrite procirnom foliju i stavite u pec 20 minuta
7.
Tepsiju malo namastite
8.
Od testo kidajte loptite i poredite gi u krug sa malom rastojanje megu njih ovako
9.
Premazite ih umutenom jaje i pospite susamomi stavite u pec pa pec ukljucite na 180 stupnjeva (dok se pec greje ,pogaca ce vam ljepo nadodje dok se i pece) i pecite oko 20 minuta pa pojacajte pec na 200 stupnjeva pa pecite dok ljepo porumeni



Izvor: coolinarika.com
BRZINSKA POGACA (KAJZERICE)
4/ 5
Oleh