srijeda, 20. svibnja 2015.

TORTA BELI ANDJEO


Sastojci  20 osoba
KORE X 3
5 belanca
5 kašika šećera
2 kašike mlevenih oraha
2 kašike brašna
1. FIL
15 žumanca
200 gr. šećera
8 kašike pudinga od vanile
1 l mleka
250 gr. putera ili margarina
100 gr. šećera u prahu
2. FIL
300 gr. mlevenih oraha
2 dl. mleka
100 gr. šećera
150 gr. putera ili margarina
50 gr. čokolade za kuvanje
UKRAŠAVANJE
500 gr. šlaga
mleko po potrebi da se umuti čvrst šlag



Priprema
1.
Kore:
2.
Dobro umutiti belanca sa šećerom, pa pažljivo dodati mlevene orahe i brašno i ručno umešati da ne bi spao šam.
3.
Ispeći tri ovakve kore.
4.
Fil:
5.
Žumanca sa šećerom umutiti dodati puding i skuvati u mleku dok ne dobije gustinu. Kad se ohladi dodati umućen puter ili margarin sa prah šećerom.
6.
Fil:
7.
Popariti orahe sa vrelim mlekom u koje je prethodno dodat šećer, dodati dobro umućen puter ili margarin i rastopljenu čokoladu.
8.
Ređati: kora – 1. fil – kora – 2. fil – kora – 1. fil
9.
Odozgo ukrasiti sa šlagom ili dekorisati po želji.
10.
Prijatno!



Izvor: coolinarika.com
TORTA BELI ANDJEO
4/ 5
Oleh