ponedjeljak, 11. svibnja 2015.

Puslica torta sa malinama



Sastojci

    Kore
     8 bjelanaca
     2 kasike sirceta
     400 gr prah secera
    Fil I
     300 gr oraha
     1 dl mlijeka
     4 kasike secera
     2 kesice vanile
     125 gr margarina ili putera
    Fil II
     8 zumanaca
     8 kasika secera
     125 gr margarina
     125 gr putera
     2 kesice slag pjene
     4-5 kesica vanile
    Za posipanje
     300 gr malina
    Za ukrasavanje
     4 kesice slag pjene
     4-5 malina




Priprema
 
    Umutiti dvije kore od po 4 bjelanca, 1 kasike sirceta i 200 gr secera pa u plehu peci na papiru za pecenje na 120-150 C oko 3 sata. Ja bas nisam neki strucnjak za beze ali ovako mi budu ok mada budu malko tamnije tako da mozda moze i manja temperatura. Vidim da MiraLi pece na 100 isto oko 3 sata pa vi probajte varijantu koja najvise odgovara vasoj rerni. Evo i linka za jedan njen recept u kome je fino objasnjena izrada beze korica.
 
    Za fil I orahe sameljite a mlijeko prokuvajte sa secerom i vanilom i njime prelijete orahe. Dodajte margarin i promijesajte da se poveze.
 
    Za fil II skuvajte zumanca sa secerom i vanilom na pari pa kad se prohladi dodati margarin i puter i umutiti mikserom. Moze da se stavi i samo puter ali je meni ovako najbolje. Dodati i dva slaga umucena po uputstvu sa kesice.

    Kore rezati na pola uzduz da se dobiju 4 kore pa svaku premazati prvo tanko filom I, filom II i posuti malinama. Ako su maline zamrznute treba ih prvo pustiti da se skroz odmrznu i dobro ocijede da ne ovlaze tortu. Zadnju koru samo premazati zutim filom i onda ukrasiti sa jos 4 bijela slaga



Izvor: coolinarika.com
Puslica torta sa malinama
4/ 5
Oleh