Sastojci
Kore
8 bjelanaca
2 kasike sirceta
400 gr prah secera
Fil I
300 gr oraha
1 dl mlijeka
4 kasike secera
2 kesice vanile
125 gr margarina ili putera
Fil II
8 zumanaca
8 kasika secera
125 gr margarina
125 gr putera
2 kesice slag pjene
4-5 kesica vanile
Za posipanje
300 gr malina
Za ukrasavanje
4 kesice slag pjene
4-5 malina
Priprema
Umutiti dvije kore od po 4 bjelanca, 1 kasike sirceta i 200 gr secera pa u plehu peci na papiru za pecenje na 120-150 C oko 3 sata. Ja bas nisam neki strucnjak za beze ali ovako mi budu ok mada budu malko tamnije tako da mozda moze i manja temperatura. Vidim da MiraLi pece na 100 isto oko 3 sata pa vi probajte varijantu koja najvise odgovara vasoj rerni. Evo i linka za jedan njen recept u kome je fino objasnjena izrada beze korica.
Za fil I orahe sameljite a mlijeko prokuvajte sa secerom i vanilom i njime prelijete orahe. Dodajte margarin i promijesajte da se poveze.
Za fil II skuvajte zumanca sa secerom i vanilom na pari pa kad se prohladi dodati margarin i puter i umutiti mikserom. Moze da se stavi i samo puter ali je meni ovako najbolje. Dodati i dva slaga umucena po uputstvu sa kesice.
Kore rezati na pola uzduz da se dobiju 4 kore pa svaku premazati prvo tanko filom I, filom II i posuti malinama. Ako su maline zamrznute treba ih prvo pustiti da se skroz odmrznu i dobro ocijede da ne ovlaze tortu. Zadnju koru samo premazati zutim filom i onda ukrasiti sa jos 4 bijela slaga
Izvor: coolinarika.com
Puslica torta sa malinama
4/
5
Oleh
admin
