ponedjeljak, 1. lipnja 2015.

Medaljoni u umaku od vrganja


Sastojci  4 osobe
50 g suhih vrganja
800 g svinjskog filea
1 žlica Vegete
Crni papar mljeveni
50 g Pšeničnog oštrog brašna
50 ml ulja
100 g luka
70 g suhe slanine
2 češnja češnjaka
1 žlica nasjeckanog peršina
50 ml bijelog vina
sol
1 feferon



Priprema
1.
Suhe vrganje namočite u vodi i ostavite stajati oko 10 do 15 minuta.
2.
Svinjski file narežite na medaljone, malo ih potucite, pospite Vegetom i popaprite.
3.
Medaljone s jedne strane uvaljajte u brašno i popecite na zagrijanom ulju.
4.
Pečene medaljone izvadite i stavite na toplo, a na isto ulje dodajte sitno nasjeckani luk, na štapiće narezanu slaninu i kratko popecite.
5.
Dodajte protisnuti češnjak, namočene vrganje i peršin, podlijte vodom i pirjajte na laganoj vatri oko 10 minuta.
6.
Meso vratite u umak, podlijte vinom i još kratko prokuhajte. Po potrebi posolite i dodajte feferon.



Izvor: coolinarika.com
Medaljoni u umaku od vrganja
4/ 5
Oleh