ponedjeljak, 1. lipnja 2015.

Kiflice


Sastojci
oko 1 kg. brasno
400 ml. mlakog mleka
150 ml. ulja
1 kom. jaje
1 kom. svez kvasav
1 zlicica sol
200 gr. margarina ili putera
po ukusu susam,kim,curekor (crno seme)
pola zlicice secer



Priprema
1.
U malo mlako melko dodajte secer,kvasac i zlicicu brasna.Promesajte,te ostavite da zapjeni.
2.
U posudu u kojoj ce te mesiti,prosijte brasno.Na sredini napravite udubljenje,pa dodajte ulje i sol.Dodajte i nadosli kvasac.Promesajte drvenom zlicom.Potom dodavajte preostalo mlako mleko i sa rukama zamesite testo koje se nelepi za ruke.
3.
Po potrebi dodavajte brasna dok testo bude mazno.Prebacite testo na pobrasnjenu radnu povrsinu.Od testa odma kidajte loptice velicine oraha.Netreba da cekate da narasta.Kada zavrsite sa kidanjem sa celim testom,produzite dalje.
4.
Sad svaku lopticu na nabrasnjeni sto,sa valjkom rastanjite testo kolko vise mozete.Kao sto vidite na slici.
5.
Zarolajte u kiflicu.
6.
Presavijte malo krajeve,te redzajte u predhodno podmazan pleh.
7.
Kada ste zavrsili sa svim kiflicama,ostavite neka narastaju najmanje 20-ak minuta.Potom jaje razbijte,te premazite svaku kiflicu.Na svaku kuflicu,stavite mali listic margarina ili putera.
8.
Stavite peci u predhodno zagrejanoj pecnici na 200 stepeni nekih 25 minuta.Zavisi od pecnice,mozda vise pecete mozda manje.Kada kiflice budu dobili finu zlatnu boju,onda su gotove.
Ostavite nek se prohlade,pa poslzuite tople.
9.
Prijatno!



Izvor: coolinarika.com
Kiflice
4/ 5
Oleh