ponedjeljak, 25. svibnja 2015.

Hadzijski cevap


Sastojci
500 gr teletine bez kosti
2 krompirica
2 paprike crvena i zuta
1 mrkva
3 cehna bijelog luka
1 glavica crvenog luka
1 kasika persuna
po ukusu so,vegeta i biber
1 kasika celera
200 gr gljiva
500 ml gotovog temeljca
1 kasika ajvara
1 kasikica Aleve paprike
jos potrebno
papir za pecenje
spaga za vezanje



Priprema
1.
Meso i povrce sve fino ocistiti i izrezati na kockice...

2.
Meso sa lukom proprziti samo bez icega neka ono pusti svoj saft...U to postepeno dodavati ostalo povrce.....Uz mijesanje .

3.
Dinstati uz postepeno podlijevanje temeljcem...
Temeljac mozete napraviti od komada mesa ili koljenice prokuhane i zacinjene u vodi..Ili prokuhajte govedju kocku za supu u 500ml vode..Ja sam pravila temeljac sa mesom...
Dodati pred kraj pecenja ajvar i Alevu papriku...Onda sve lijepo zaciniti po ukusu..

4.
Kad je sve gotovo i onako lijepo sjedinilo svoje ukuse...Ono je spremno za rernu...
Uzmite kutlacu...

5.
Papir za pecene izrezite na kocku..I po kutlacu sipajte pripremljene smjese...

6.
Pa kao na slici zavezite cevap...
Stavite tako cevape u tepsiju u koju ste usuli 1 solju vode...Stavite nekih 20-30 minuta da se zapece u rerni...

7.
Servirajte ga obavezno tako u papiru na tanjir...
Svako ce sebi odvezati svoj cevapcic i uzivati u jelu...

8.
Prijatno !!!



Izvor: coolinarika.com
Hadzijski cevap
4/ 5
Oleh