petak, 22. svibnja 2015.

Ekleri


Sastojci
250 ml vode
50 g maslaca
sol
150 g Pšeničnog oštrog brašna
4 jaja
1 Prašak za pecivo
Za nadjev:
1 vrećica Šlag pjene
125 ml ohlađenog mlijeka
1 žličica instant kave
Za ocaklinu od kave:
1 bjelanjak
200 g šećera u prahu
1 žlica limunova soka
2 žlice jake kave



Priprema

U hladnu vodu stavite sol i maslac. Kad voda zakipi, postepeno miješajući dodajte brašno i kuhajte na umjerenoj temperaturi tako dugo dok se tijesto ne odvoji od posude.

Tijesto ohladite, miješajući dodajte malo praška za pecivo i jedno po jedno jaje. Dobro izmiješano tijesto stavite u vrećicu za ukrašavanje sa širokim limenim nastavkom, pa na namašćen i pobrašnjen lim istiskajte trake dugačke oko 10 cm.

Pecite ih 25-30 minuta na 220°C.

Ohlađene prerežite i napunite nadjevom od šlag pjene, koju pripremite prema uputama na vrećici, uz dodatak instant kave.

Eklere prelijte ocaklinom od kave, koju ćete pripremiti na sljedeći način: prosijani šećer stavite u posudu i dodajte bjelanjak da dobijete gustu tekuću smjesu.

Miješajte tako dugo dok ocaklina ne postane potpuno glatka i bijela (oko 5 minuta). Dodajte malo limunova soka i kave.

Posluživanje
Eklere možete dodatno ukrasiti rastopljenom čokoladom.



Izvor: coolinarika.com
Ekleri
4/ 5
Oleh