Torta za 100
Mini jubilej sam zaboravila, ali zato vas za ovaj maxi častim jednom finom i laganom torticom, koja se ne pece. Napravite ju navečer da lakše dočekate jutro….i da ne dodjete u napast, jer mora prenoćiti u hladnjaku:)) a jako, jako je fina!
Sastojci
Podloga
400 g smrvljenih tamnih keksića od čokolade ili kakaa, ginger keksići, speculaas i sl.
100 g maslaca
Krema
220 g svježeg posnog sira
115 ml jogurta
135 g šećera
500 g mascarpone sira
80 ml vrhnja za šlag
malo kristalnog šećera za posipati pleh
Priprema
Vrijeme pripreme:
30 min
1
U multipraktiku razmrvite keksiće i dodajte im otopljeni maslac i sve dobro promiješajte.
2
Kalup za tortu promjera 24 cm posipajte sa malo kristalnog šećera.
3
Pola smjese utisnite prstima u pleh.
4
Sir, jogurt i šećer miksajte dok smjesa ne bude glatka.
5
Dodajte mascarpone i vrhnje za šlag i miksajte dok smjesa ne postane čvrsta.
6
Pola smjese pažljivo istresite na smjesu od keksića i polako poravnajte. Budite pažljivi jer se krema lijepi za keksiće pa da vam se sve ne pomiješa.
7
Pola smjese od preostalih keksića rasporedite po kremi i zatim istresite pažljivo ostatak kreme i poravnajte.
8
Završite s preostalim mrvicama od keksića.
9
Prekrijte kalup prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku preko noći.
Mini jubilej sam zaboravila, ali zato vas za ovaj maxi častim jednom finom i laganom torticom, koja se ne pece. Napravite ju navečer da lakše dočekate jutro….i da ne dodjete u napast, jer mora prenoćiti u hladnjaku:)) a jako, jako je fina!
Sastojci
Podloga
400 g smrvljenih tamnih keksića od čokolade ili kakaa, ginger keksići, speculaas i sl.
100 g maslaca
Krema
220 g svježeg posnog sira
115 ml jogurta
135 g šećera
500 g mascarpone sira
80 ml vrhnja za šlag
malo kristalnog šećera za posipati pleh
Priprema
Vrijeme pripreme:
30 min
1
U multipraktiku razmrvite keksiće i dodajte im otopljeni maslac i sve dobro promiješajte.
2
Kalup za tortu promjera 24 cm posipajte sa malo kristalnog šećera.
3
Pola smjese utisnite prstima u pleh.
4
Sir, jogurt i šećer miksajte dok smjesa ne bude glatka.
5
Dodajte mascarpone i vrhnje za šlag i miksajte dok smjesa ne postane čvrsta.
6
Pola smjese pažljivo istresite na smjesu od keksića i polako poravnajte. Budite pažljivi jer se krema lijepi za keksiće pa da vam se sve ne pomiješa.
7
Pola smjese od preostalih keksića rasporedite po kremi i zatim istresite pažljivo ostatak kreme i poravnajte.
8
Završite s preostalim mrvicama od keksića.
9
Prekrijte kalup prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku preko noći.
Torta za 100 - jako, jako je fina
4/
5
Oleh
admin