četvrtak, 2. travnja 2015.

Ledeni čokoladni kolač



Sastojci

     100 g čokolade za kuhanje
     150 g gorke tamne čokolade (70% kakaa)
     600 ml slatkog vrhnja


     20 g šećera u prahu
     4 žlice soka od naranče ili likera od naranče
     1 žličica narančine korice
     100 g zdrobljene čokolade za kuhanje
    Za čokoladnu glazuru:
     150 g čokolade za kuhanje
     90 g maslaca



Priprema

Vrijeme pripreme:
    50 min
Težina:
    Srednje zahtjevno

    1
    Slatko vrhnje istucite u šlag, umiješajte šećer u prahu, sok i narančinu koricu te čokoladu otopljenu na pari.
    2
    Dobro izmiješajte električnom miješalicom, pa umiješajte zdrobljenu čokoladu.
    3
    Smjesu izlijte u kalup obložen prozirnom folijom i ostavite u zamrzivaču tri sata.
    4
    Ohlađeni kolač okrenite na pladanj, pa ga prelijte čokoladnom glazurom koju ste pripremili tako da ste u čokoladu, koju ste otopili na pari, umiješali omekšani maslac.



Posluživanje

Kolač poslužite dobro rashlađen i narezan na šnite.
Savjet

Kalup prije izlijevanja možete obložiti komadima tanke čokolade ili čokoladnim vaflima koji će vam poslužiti umjesto glazure.

Ledeni čokoladni kolač
4/ 5
Oleh